Veckans träning

Den här veckan ska jag alltså köra igång med träningen inför tjejmilen igen. Som en glad överraskning talade mitt träningsschema om för mig att det den här veckan ska springas totalt 27 km, fördelat på fyra pass. Hjälp! Dels har jag aldrig sprungit så mycket på en vecka och dels har jag ju som sagt inte riktigt följt träningsprogrammet helt strikt.

Enligt schemat ska dagens träning bestå av fem kilometer lätt distanslöpning följt av styrketräning. Själv tänkte jag springa 7,5 km och skippa styrketräningen. Man kan ju inte vara allt för lydig så här på direkten efter ett uppehåll heller. Nej men, jag hade tänkt springa hemifrån mitt hem här på Åland till Adams hem här på Åland (en sträcka jag promenerade flertalet morgnar förra sommaren).

Övriga pass ska enligt träningsschemat bestå av 6 km, 7 km och 9 km. Lite varierat hur man ska springa. Långpasset ska springas i den egna långsamma takten, två av passen är intervaller/fartlek och det tredje (dagens) är alltså lätt distans med styrka.

Jag själv är spänd av förväntan för att se hur många kilometrar jag får ihop den här veckan, förhoppningen är givetvis att få ihop minst 27 km.

Hur går det för er med sommarträningen/sommarlöpningen?

Världens sämsta träningsblogg?

Man kan ju tycka att det är dåligt att jag inte har uppdaterat den här bloggen sedan Vårruset. Som jag sprang den 25e maj - snart en månad sen!

Men faktum är att efter vårruset så flyttade jag ut ur lägenheten för sommaren och in på hotell några dagar. Därefter flög jag till London med IntKom och var där några dagar. När jag väl kom hem därifrån gick det en massa dagar innan jag fick ordning på livet. Och så förra veckan fick jag fart i löpträningen igen, men uppenbarligen hängde inte bloggandet med.

Nu är jag dock på gång och efter midsommar blir det tammesjutton träning minst fyra gånger i veckan. Ja, ni hörde mig. F-Y-R-A gånger i veckan. Från att ha ägnat väldigt lite tid åt träning. Nåja, det gör mig gott - det vet jag. Och mitt resultat på Tjejmilen lär ju inte bli sämre av att jag tränar mera, så att säga.

RSS 2.0